Probioaction, de toekomst in cleaning

Gepubliceerd op 10 maart 2023 om 16:52

Chemische reinigingsmiddelen zijn (bijna) niet meer weg te denken uit onze samenleving. Als je eens een rondje maakt op een van de “socials” is het verbazingwekkend hoe vaak er bij vragen over schoonmaken de meest vervuilende schoonmaakproducten als oplossing worden gegeven. Toegegeven, vaak ontvetten deze producten uitstekend maar zijn ze daarnaast enorm vervuilend voor mens, dier en milieu om niet te zeggen agressief voor veel soorten materialen en onze huid.

 

Dit soort adviezen zijn vreemd! Vreemd omdat iedereen toch meekrijgt dat er “iets” aan de hand is met ons milieu en ons klimaat. Vreemd omdat men onverminderd gebruik blijft maken van zwaar belastende schoonmaakmiddelen. Onderzoek vanuit de EU liet in 2011 al zien dat een gemiddeld Nederlands huishouden 12,5 liter schoonmaakmiddel per jaar verbruikt. Het CBS vertelde ons dat het aantal huishoudens in Nederlands begin 2022 op 8,1 miljoen lag. Een simpele rekensom leert ons dat wij dus ruim 101 miljoen liter allesreiniger en sanitair reiniger door het spreekwoordelijke putje spoelen.

 

Op www.maxvandaag.nl stond in 2019 al te lezen; Veel allesreinigers en badkamerreinigers bevatten chemische stoffen die zowel voor u als het milieu niet gezond zijn. Sommige stoffen zijn kankerverwekkend en andere kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken.

En toch blijven we ze massaal gebruiken. De vraag, of het ook anders kan, is dan snel gesteld. Het antwoord is al even snel gegeven; Ja, het kan zeker anders en beter!

 

Probioaction als schoonmaakmiddel

 

De bacteriën in Probioaction zijn samengesteld vanuit onze Probiotische vrienden binnen de bacteriënwereld. Deze probiotische bacteriën maken enzymen aan om bepaalde moleculen in kleinere stukjes op te breken. Deze “stukjes” dienen vervolgens als voeding voor de Probioaction bacteriën, waarna deze stoffen zich opsplitsen in twee natuurlijke verbindingen: koolstofdioxide en water. Elke bacterie produceert enkele duizenden enzymen en tensiden waardoor zij de vervuiling op een 100% natuurlijke manier verwijderen. Het grote voordeel hierbij is dat de actieve bacteriën, zolang er voeding aanwezig is, actief blijven en hierdoor een veel langere werktijd hebben. Zo bereiken we een veel beter eindresultaat.

 

DE VOORDELEN

 

100% VEILIG

Alle producten van Probioaction zijn absoluut veilig voor mens, dier, milieu en materialen.

Dit is zelfs wetenschappelijk bewezen! Ze veroorzaken geen vlekken, maken geen gebruik van uitdrogende bestanddelen als alcohol, bevatten geen biocides en breken volledig af.

 

GEZONDE BACTERIËN

Door toevoeging van Probioaction aan de “slechte” en zoekmakende pathogene bacteriën ontstaat er een microbiologisch evenwichtig (leef)klimaat. Ziektekiemen krijgen zo minder kans om te groeien.

 

SCHOON TOT OP MICROSCOPISCH NIVEAU

De bacteriën in Probioaction zijn microscopisch kleine levende organismen die door deze eigenschappen in staat zijn door te dringen tot in de kleinste poriën van materialen. Hierbij verwijderen zij moeiteloos vervuiling en ongewenste geuren daar waar chemische middelen hier meestal niet bij kunnen komen.

 

LANG ACTIEF

Probioaction kan, na gebruik, tot wel een week lang actief blijven in de ontstane biofilm. Dit is dan ook gelijk het grote geheim waardoor onaangename geuren verdwijnen.

 

DUURZAAM

Probioaction wordt geleverd in recyclebare sprayflacons. De producten zijn 100% biologisch van oorsprong en bieden zo op een natuurlijke wijze bescherming. Overdosering is vanwege de natuurlijke oorsprong van de producten eenvoudig gezegd zonde maar niet schadelijk. Tot slot zal het waterverbruik aanzienlijk afnemen en omdat velen graag warmwater gebruiken bij het schoonmaken zal ook het energie verbruik dalen.

 

Probioaction heeft zich tot doel gesteld in 2023 te streven naar een verdere toename van het gebruik van probiotica in ons dagelijkse leven om zo het milieu verder te ontlasten maar tegelijkertijd de kwaliteit van leven, wonen en recreëren te verbeteren.

 

Probioaction – Voor een beter milieu. Doet u mee?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.